– forstå og kontrollere sine tanker
– forstå og kontrollere sine tanker
Forløbet bygger på de anerkendte og forskningsbaserede Metakognitive teorier og øvelser.
Børns ængstelige adfærd forsvinder sjældent af sig selv. De fleste børn vil have perioder hvor de bekymrer sig om død, ulykke at være adskilt osv. Det er helt naturligt og følger med en helt alm. udvikling. Bekymringer kan dog udvikle sig til angst. Forskningen siger at forebyggelse er altafgørende for hvor langt et forløb børnene skal igennem. Jo før man kan sætte ind, jo bedre for børnenes udvikling, trivsel og selvværd.
Jeg arbejder ud fra en metakognitiv tilgang samt en metode hvor man skiller de ængstelige tanker/adfærd fra barnet. På den måde kan barnet se sine bekymringer som noget konkret. Noget der kan handles på. Tanker og det at ændre adfærd bliver ofte alt for abstrakt for børnene. Det er en af grundene til det er så svært at få børnene til at slippe de ængstelige tanker. Gennem øvelser og mindfulness får de redskaber og værktøjer til at blive opmærksomme på deres triggertanker. Opmærksomheden gør de kan fange tankerne inden tankerne sætter gang i en fysisk reaktion. De lærer at finde ro og ændre adfærd hvilket giver dem rigtig meget på selvværds kontoen.
Det kræver dog træning, mere træning også lige lidt mere træning.
Forløbet går derfor ud på at lære redskaberne at kende, træne brugen af dem og lære kroppens signaler at kende.I som forældre guides under forløbet på lige vilkår som børnene. Det er et fælles projekt. Nogle gange vil være fælles, andre gange får I opgaver sammen med de andre forældre, mens jeg arbejder med børnene i et andet lokale. Som forældre til et ængsteligt barn med evige bekymringer er man ofte drænet og frustreret. At snakke med andre forældre i samme situation hjælper rigtig meget, og I kan udveksle gode erfaringer. Det oplever jeg giver forældrene rigtig meget.
I vil i løbet af få gange opleve at jeres barn vil blive gladere, få lettere ved at slippe bekymringerne, få mere overskud og et voksende selvværd. Jo længere vi kommer i forløbet vil de også få lettere ved at falde i søvn.
Det får i:
Vi mødes 5 gange ud over opstartssamtalen og forældreaften
Møderne vil primært ligge om morgenen da det er her børnene er friske og har overskud.
Min erfaring siger mig de er for trætte om eftermiddagen og derfor ikke får nok ud af møderne.
Børnene plejer at flyve afsted efter vi har været samlet, så det at skulle i skole bagefter, plejer ikke at være et problem.
Forældreinformation mandag d. 4 november fra 17.00-18.30
De efterfølgende møder er:
Max 6 deltagere pr hold.
Forløbet gennemføres ved min. 3 deltagere
Pris 3.495 for et forløb incl. materialer
Earlybird pris på 2.995 kr, ved tilmelding inden d. 15 oktober
Teenagegruppe 12-16 år
Gennemgår han/hun en svær tid? Det kan være skolen driller, en voksende ensomhedsfølelse, følelsen af at drukne i krav og opgaver? En pludselig følelse af modløshed som overskygger alt. Så læs mere her.
Er din teenager mellem 12-20 år, kan du være sikker på at det befinder sig midt i en særlig vigtig periode i sit liv. Med hjernens modning følger en forøget bevidsthed omkring sig selv, hvem man er, og hvordan ens omgivelser opfatter én. Herudover begynder det omkringliggende samfund at stille flere krav om at den unge selv skal træffe en masse valg, og i stigende grad selv stå til ansvar for sine egne beslutninger. At navigere i dette komplicerede landskab, kan være rigtig svært for mange unge.
Der er konstant mange ting på spil, og det er de helt små marginaler, der kan få alting til at ændre sig fra den ene dag til den anden. En forkert besked fra bedste vennen/veninden, en uventet karakter, et efterskoleophold, en presset forældre, eksamen, hvilken uddannelse skal jeg vælge ect.
At skabe sin egen identitet er en løbende proces, der aldrig ender. Men særligt i teenageårene lægges et vigtigt fundament, hvor den unge skaber grundlæggende antagelser om sig selv, som de ofte tager med sig langt ind i voksenlivet. Dette er grundlæggende ideer om hvilken slags person man er. Er man fx sådan én, ting godt kan lykkedes for, eller er man ulykkesfuglen? Er man ham den seje alle beundrer, eller er man hende den usynlige ovre i hjørnet? Alle disse livslange ideer om hvem man er, grundlægges i teenageårene.
I gruppen får de:
Der vil være mulighed for et kort møde inden opstart, hvis der er behov for det.
Forældre får ligeledes adgang til en medlemsside hvor der er mulighed for online sparring med mig.
Adressen er:
Fredensgade 7B, kld.
6000 Kolding
Der er mulighed for at forældre kan vente i et seperat lokale eller gå en tur i området imens.
Normalpris 2.995 kr
EARLY BIRD PRIS PÅ 2.495 kr VED TILMELDING INDEN D: 10 August
MAX 6 deltagere pr. hold
Holdet gennemføres ved min. 3 tilmeldte
“Det var så rart at snakke med nogen som bare vidste hvordan jeg havde det. Jeg følte mig så ensom før, men den følelse er næsten væk nu. Jeg er meget mere glad og jeg tror mere på mig selv nu. Jeg skal stadig øve mig, men nu ved jeg hvordan.“
Naya 15 år
“Dorthe er bare så sød. Hun forstod virkelig alt hvad vi sagde. Jeg følte mig tryg fra første gang jeg mødte hende. Hun er god til at få os til at åbne op og snakke om det vi har det svært med. Jeg har fået nye venner, og jeg har fået en ny måde at se mig selv på. Jeg føler mig ikke så alene mere og har fået mere selvtillid. Det er dejligt. Mine klassekammerater har også spurgt hvorfor jeg var helt anderledes.”
Simone 15 år
“Dorthe siger altid tingene lige ud af posen, men på sådan en kærlig måde så man ikke føler sig forkert. Hun er god til at få mig til at tænke over tingene også har hun givet mig nogle redskaber jeg virkelig kan bruge. Jeg har før gået ved en psykolog som ikke rigtig hjalp så meget. Jeg kan godt lide jeg selv kan gøre noget for at få det bedre. Mine dårlige tanker om mig selv, er blevet meget mindre, og jeg er mere glad. Jeg kan også bedre snakke med mine forældre nu. Det er som om de bedre forstår mig. Jeg ved min mor var rigtig glad for at snakke med Dorthe fordi vi så bedre kunne forstå hinanden og snakke sammen. Vi skændes ikke så meget mere nu. Det er rigtig dejligt. “
Freya 16 år
– det er nogle af nøgleordene for denne gruppe.
Gruppen er for Tweens/Teens som ønsker en hverdag med mere indre styrke, livsglæde og selvværd. En indre styrke som de kan bruge i situationer, hvor de bliver udfordret, hvor de kan føle sig mere stærk og have mere tro på, at de kan det de vil. Gruppen åbner ligeledes op for nye venskaber, og mulighed for at sidde overfor andre som er i samme båd.
I gruppen går vi i dybden med hvordan vi som mennesker kan acceptere os selv som dem vi er – herunder også vores fejl. De lærer hvordan de kan få øjnene op for, at de i virkeligheden er meget mere end de tror. Vi sætter lys på at vi som mennesker indeholder både mørke og lyse sider, og at de sider vi tror er dårlige ved os selv, er menneskelige og ofte slet ikke er så dårlige som vi tror. Nogle gange kan det endda være en styrke der er godt gemt.
Selvtillid og Selvværd:
– De udvikler både deres selvværd og selvtillid i gruppen. Selvværd til at acceptere den de er, og lære at være glad for det de ser i spejler hver morgen. Selvtillid til at tro på egne evner, og blive mere klar over deres styrker. Gruppen er ikke et “fix-mig-for-jeg-er-forkert”. Men I får værktøjer, I kan bruge til at tackle de udfordringer, livet kan byde på, og vil kommer til at byde jer på. Det er børnenes rejse, men I som familie er med på sidelinjen og arbejder sammen med dem for at sikre en fortsat udvikling.
Sociale relationer:
– Gruppen er også et sjovt forløb, hvor vi igennem de 5 gange, lærer en masse om personlig udvikling. De vil opdage, at de ikke er den eneste i verden med de tanker og følelser. Vi snakker om vores maske samt vores forskelligheder og lærer derigennem at respektere hinanden som de er. Oftest opstår der nye venskaber undervejs.
Egne grænser:
Mange børn har svært ved at kunne mærke deres grænser, og finde ud af hvad de vil og ikke vil. I gruppen lærer de hvordan de siger til og fra, og hvorfor de har svært ved det. Vi laver sjove øvelser, der på en god måde bryder deres grænser lidt.
Lad modet vokse:
I gruppen lærer de en masse om usikkerhed og frygt. Det de lærer giver dem mere mod, styrke og større selvværd, så de kan være okay med sig selv når de mærker usikkerhed der kan gøre dem handlingslammede. De lærer også at skabe mål for sig selv.. Sammen graver vi dybt for at finde modet frem, tage flere chancer og tør gøre det man har lyst til i hverdagen. De får redskaber med som kan hjælpe dem med at tackle deres bekymringer.
Den indre ro:
Der vil være fokus på tapping, mindfulness- og meditationsøvelser under forløbet. De lærer om hvordan du kan finde roen indeni, ved fx at have fokus på nuet og finde ind i sig selv. Dette kan de bruge når du er frustreret over noget i hverdage , så de kan finde roen igen, og derved træffe valg med et mere klart hoved. At turde mærke hvad der foregår i kroppen, og hvad kroppen fortæller en kræver øvelse og mod. Vi øver redskaberne de kan bruge i hverdagen så de selv bliver i stand til at skabe en indre ro. Det skaber en mulighed for bedre at kunne mærke egne følelser, og derved bliver klar over hvad der er vigtigst for dem samt hvad de har brug for.
Som forældre bliver du efter hver gang guidet i hvordan du bedst støtter op om dit barns process.
Vi mødes 5 onsdage med opstart d. 4 maj kl. 16 – 17.15.
Derefter er mødegangene som følger:
Onsdag d. 11 maj fra 16 -17.15
Onsdag d. 18 maj fra 16 -17.15
Onsdag d. 25 maj fra 16 -17.15
Onsdag d. 01 juni fra 16 -17.15
Max 8 deltagere pr. hold
Holdet gennemføres ved min. 3 deltagere.
Pris: 1.995,-
Det er muligt at betale i 2 rater
Ved spørgsmål send mig en mail på info@dorthekastberg.dk
At arbejde med selvværdet er for nogle børn bedst en til en, men for andre børn giver det super god mening at gøre det i en gruppe. Det kan give dem så meget, at høre de ikke er alene med deres oplevelser og det at tvivle på sig selv. De oplever det er en styrke at kunne dele ud af det dybeste, og møde forståelse fra jævnaldrene.
I gruppen arbejder vi på at styrke selvværdet, og skabe gladere børn. Vi laver sammen øvelser og træning i et styrket selvværd, og børnene plejer at være enormt gode til at hjælpe hinanden og komme med gode ideer. De bliver hinandens små rådgivere. Det alene giver dem selvværd, da de føler de tager styringen tilbage.
I som familie vil også få nogle simple opgaver, som vil styrke barnet i arbejdet med selvværdet. I vil få opgaverne gennem en lukket Facebookgruppe, hvor I som forældre også vil kunne stille spørgsmål løbende og få gode råd i konkrete situationer.
Vi mødes 5 gange i en periode over 2 mdr.
Max 6 deltagere pr hold
Næste hold starter tirsdag d. 23 april og de 4 efterfølgende tirsdag fra 17.30-18.30