Hjælp til selv at kunne

– forstå og kontrollere sine tanker

Metekognitiv terapi, Børneyoga, urolige børn m.m.
Er dit barn dagligt bekymret? 
 • Har dit barn ofte ondt i maven eller hovedet?
 • Er det svært at få dit barn i skole? 
 • Er dit barn træt det meste af tiden? 
 • Har det svært ved at koncentrere sig både i skolen og andre steder?
 • Har dit barn svært ved at falde i søvn og vågner måske om natten?
 • Trækker dit barn sig mere og mere? 
 • Vil dit barn helst have kontrol over de fleste situationer og ryger måske ofte i konflikt?
 • Bor dit barn helst i din armhule eller lige i fodsporene på dig? 
 • Er dit barn måske også blevet tiltagende kravafvisende?
 • Ængstelige børn er konstant på overarbejde og det samme er deres familier. Det er hårdt at skulle lytte og rumme hele tiden. Følelsen af afmagt er næsten mere end man som forældre kan bære. Hvad skal man gøre? Hvad siger forskningen? Hvem kan hjælpe? Spørgsmålene er mange, og det kan give mange søvnløse nætter. 

Forløbet bygger på de anerkendte og forskningsbaserede Metakognitive teorier og øvelser.

Børns ængstelige adfærd forsvinder sjældent af sig selv. De fleste børn vil have perioder hvor de bekymrer sig om død, ulykke at være adskilt osv. Det er helt naturligt og følger med en helt alm. udvikling. Bekymringer kan dog udvikle sig til angst. Forskningen siger at forebyggelse er altafgørende for hvor langt et forløb børnene skal igennem. Jo før man kan sætte ind, jo bedre for børnenes udvikling, trivsel og selvværd. 

Jeg arbejder ud fra en metakognitiv tilgang samt en metode hvor man skiller de ængstelige tanker/adfærd fra barnet. På den måde kan barnet se sine bekymringer som noget konkret. Noget der kan handles på. Tanker og det at ændre adfærd bliver ofte alt for abstrakt for børnene. Det er en af grundene til det er så svært at få børnene til at slippe de ængstelige tanker.  Gennem øvelser og mindfulness får de redskaber og værktøjer til at blive opmærksomme på deres triggertanker. Opmærksomheden gør de kan fange tankerne inden tankerne sætter gang i en fysisk reaktion. De lærer at finde ro og ændre adfærd hvilket giver dem rigtig meget på selvværds kontoen. 

Det kræver dog træning, mere træning også lige lidt mere træning.
Forløbet går derfor ud på at lære redskaberne at kende, træne brugen af dem og lære kroppens signaler at kende.I som forældre guides under forløbet på lige vilkår som børnene. Det er et fælles projekt. Nogle gange vil være fælles, andre gange får I opgaver sammen med de andre forældre, mens jeg arbejder med børnene i et andet lokale. Som forældre til et ængsteligt barn med evige bekymringer er man ofte drænet og frustreret. At snakke med andre forældre i samme situation hjælper rigtig meget, og I kan udveksle gode erfaringer. Det oplever jeg giver forældrene rigtig meget.

I vil i løbet af få gange opleve at jeres barn vil blive gladere, få lettere ved at slippe bekymringerne, få mere overskud og et voksende selvværd. Jo længere vi kommer i forløbet vil de også få lettere ved at falde i søvn.

Det får i:

 • En opstartssamtale
 • En forældreaften hvor I klædes på til det kommende forløb
 • Sparring efter behov med mig under hele forløbet
 • Redskaber I kan og skal bruge i det daglige
 • Guidede mindfulnessøvelser
 • Børnene udvikler deres egne værktøjer som vi sammen laver.
 • Alt relevant materiale
 • Vigtigst af alt lærer I alle hvordan tankerne, bekymringerne og angsten slipper taget i jeres familie!

Vi mødes 5 gange ud over opstartssamtalen og forældreaften

 • Startdato er TIRSDAG d. 29 oktober fra 8.00-10.00

Møderne vil primært ligge om morgenen da det er her børnene er friske og har overskud.
Min erfaring siger mig de er for trætte om eftermiddagen og derfor ikke får nok ud af møderne.
Børnene plejer at flyve afsted efter vi har været samlet, så det at skulle i skole bagefter, plejer ikke at være et problem. 

Forældreinformation mandag d. 4 november fra 17.00-18.30

De efterfølgende møder er:

 •  Tirsdag d. 5 november 8.00-10.00
 •  Tirsdag d. 12 november 8.00-10.00
 •  Tirsdag d. 19 november 8.00-10.00
 •  Tirsdag d. 26 november 8.00-10-00

Max 6 deltagere pr hold. 
Forløbet gennemføres ved min. 3 deltagere


Pris 3.495 for et forløb incl. materialer

Earlybird pris på 2.995 kr, ved tilmelding inden d. 15 oktober 

Teenagegruppe 12-16 år

Har du gennem længere tid været bekymret for din teenager?

Gennemgår han/hun en svær tid? Det kan være skolen driller, en voksende ensomhedsfølelse, følelsen af at drukne i krav og opgaver? En pludselig følelse af modløshed som overskygger alt. Så læs mere her. 

Er din teenager mellem 12-20 år, kan du være sikker på at det befinder sig midt i en særlig vigtig periode i sit liv. Med hjernens modning følger en forøget bevidsthed omkring sig selv, hvem man er, og hvordan ens omgivelser opfatter én. Herudover begynder det omkringliggende samfund at stille flere krav om at den unge selv skal træffe en masse valg, og i stigende grad selv stå til ansvar for sine egne beslutninger. At navigere i dette komplicerede landskab, kan være rigtig svært for mange unge.

Der er konstant mange ting på spil, og det er de helt små marginaler, der kan få alting til at ændre sig fra den ene dag til den anden. En forkert besked fra bedste vennen/veninden, en uventet karakter, et efterskoleophold, en presset forældre, eksamen, hvilken uddannelse skal jeg vælge ect.

At skabe sin egen identitet er en løbende proces, der aldrig ender. Men særligt i teenageårene lægges et vigtigt fundament, hvor den unge skaber grundlæggende antagelser om sig selv, som de ofte tager med sig langt ind i voksenlivet. Dette er grundlæggende ideer om hvilken slags person man er. Er man fx sådan én, ting godt kan lykkedes for, eller er man ulykkesfuglen? Er man ham den seje alle beundrer, eller er man hende den usynlige ovre i hjørnet? Alle disse livslange ideer om hvem man er, grundlægges i teenageårene.

I gruppen får de:

 • Redskaber til at stå stærkt i dem selv
 • Et bedre selvværd
 • Øvelser der styrker dem
 • Samværet med andre ligesindede
 • Muligheden for at snakke om de emner der rører sig i deres liv
 • og meget meget mere. 

Første gang vi mødes er Tirsdag d. 20 august fra 19.00-20.30

Herefter følgende datoer: 
Tirsdag d. 27 august 19.00-20.30
Tirsdag d. 3 september 19.00-20.30
Tirsdag d. 10 september 19.00-20.30
Tirsdag d. 17 september 19.00-20.30

Der vil være mulighed for et kort møde inden opstart, hvis der er behov for det. 

Forældre får ligeledes adgang til en medlemsside hvor der er mulighed for online sparring med mig.

Adressen er:
Fredensgade 7B, kld.
6000 Kolding

Der er mulighed for at forældre kan vente i et seperat lokale eller gå en tur i området imens.

Normalpris 2.995 kr 

EARLY BIRD PRIS PÅ 2.495 kr VED TILMELDING INDEN D: 10 August 

MAX 6 deltagere pr. hold

Holdet gennemføres ved min. 3 tilmeldte


 

Udtalelser fra tidligere deltagere:

“Det var så rart at snakke med nogen som bare vidste hvordan jeg havde det. Jeg følte mig så ensom før, men den følelse er næsten væk nu. Jeg er meget mere glad og jeg tror mere på mig selv nu. Jeg skal stadig øve mig, men nu ved jeg hvordan.“  

Naya 15 år


“Dorthe er bare så sød. Hun forstod virkelig alt hvad vi sagde. Jeg følte mig tryg fra første gang jeg mødte hende. Hun er god til at få os til at åbne op og snakke om det vi har det svært med. Jeg har fået nye venner, og jeg har fået en ny måde at se mig selv på. Jeg føler mig ikke så alene mere og har fået mere selvtillid. Det er dejligt. Mine klassekammerater har også spurgt hvorfor jeg var helt anderledes.”

Simone 15 år


“Dorthe siger altid tingene lige ud af posen, men på sådan en kærlig måde så man ikke føler sig forkert. Hun er god til at få mig til at tænke over tingene også har hun givet mig nogle redskaber jeg virkelig kan bruge. Jeg har før gået ved en psykolog som ikke rigtig hjalp så meget. Jeg kan godt lide jeg selv kan gøre noget for at få det bedre. Mine dårlige tanker om mig selv, er blevet meget mindre, og jeg er mere glad. Jeg kan også bedre snakke med mine forældre nu. Det er som om de bedre forstår mig. Jeg ved min mor var rigtig glad for at snakke med Dorthe fordi vi så bedre kunne forstå hinanden og snakke sammen. Vi skændes ikke så meget mere nu. Det er rigtig dejligt. “

Freya 16 år

Styrk dit barns selvværd – gruppe for 8-12 år

 • Står du med et barn der dagligt tvivler på egne evner?
 • Et barn der dagligt ikke tør give sig i kast med nye ting fordi de er sikre på de ikke kan finde ud af det?
 • Sidder du bare og venter på sætningen “Så mangler vi bare han/hun siger noget mere, eller rækker hånden op” til alle skole/hjemsamtaler
 • Et barn der dagligt undviger krav i frygt for ikke at gøre det godt nok?
 • Et barn der tvivler på sig selv i sociale sammenhænge- de andre kan sikkert ikke lide mig?
 • Et barn der bliver mere og mere indelukket og måske endda vred?

Alt for mange børn går rundt med dårligt selvværd hvilket påvirker deres trivsel. Det er enormt trættende at skulle tvivle på sig i de fleste henseender. Et godt selvværd skaber robuste børn, der er polstret til at klare en hverdag med tiltagende krav.

At arbejde med selvværdet er for nogle børn bedst en til en, men for andre børn giver det super god mening at gøre det i en gruppe. Det kan give dem så meget, at høre de ikke er alene med deres oplevelser og det at tvivle på sig selv. De oplever det er en styrke at kunne dele ud af det dybeste, og møde forståelse fra jævnaldrene.

I gruppen arbejder vi på at styrke selvværdet, og skabe gladere børn. Vi laver sammen øvelser og træning i et styrket selvværd, og børnene plejer at være enormt gode til at hjælpe hinanden og komme med gode ideer. De bliver hinandens små rådgivere. Det alene giver dem selvværd, da de føler de tager styringen tilbage.

I som familie vil også få nogle simple opgaver, som vil styrke barnet i arbejdet med selvværdet. I vil få opgaverne gennem en lukket medlemsside, hvor I som forældre også vil kunne stille spørgsmål løbende og få gode råd i konkrete situationer.

Vi mødes i alt 5 gange, udover en kort individuel opstartssamtale som planlægges efter tilmelding. 

Næste hold starter torsdag d. 5 september fra 16.30-17.45
Efterfølgende datoer er: 

 • Torsdag d. 12 september
 • Torsdag d. 19 september
 • Torsdag d. 26 september
 • Torsdag d. 3 oktober

Max 6 deltagere pr. hold
Holdet gennemføres ved min. 3 deltagere. 

Pris: 2.995 – early bird pris 2.495 ved tilmelding før d. 22 august
Det er muligt at betale i 2 rater

Styrk dit selvværd 11-13
 • Står du med et barn der dagligt tvivler på egne evner? 
 • Et barn der dagligt ikke tør give sig i kast med nye ting? 
 • Sidder du bare og venter på sætningen “Så mangler vi bare han/hun siger noget mere, eller rækker hånden op” til alle skole/hjemsamtaler
 • Et barn der dagligt undviger krav i frygt for at fejle?
 • Et barn der tvivler på sig selv i sociale sammenhænge?
 • Et barn der bliver mere og mere indelukket og måske endda vred?
 • Et barn der bliver alt for påvirket af de sociale medier?
 • Alt for mange børn går rundt med dårligt selvværd hvilket påvirker deres trivsel. Det er enormt trættende at skulle tvivle på sig i de fleste henseender. Et godt selvværd skaber robuste børn, der er polstret til at klare en hverdag med tiltagende krav og beslutninger. 

At arbejde med selvværdet er for nogle børn bedst en til en, men for andre børn giver det super god mening at gøre det i en gruppe. Det kan give dem så meget, at høre de ikke er alene med deres oplevelser og det at tvivle på sig selv. De oplever det er en styrke at kunne dele ud af det dybeste, og møde forståelse fra jævnaldrene. 

I gruppen arbejder vi på at styrke selvværdet, og skabe gladere børn. Vi laver sammen øvelser og træning i et styrket selvværd, og børnene plejer at være enormt gode til at hjælpe hinanden og komme med gode ideer. De bliver hinandens små rådgivere. Det alene giver dem selvværd, da de føler de tager styringen tilbage. 

I som familie vil også få nogle simple opgaver, som vil styrke barnet i arbejdet med selvværdet. I vil få opgaverne gennem en lukket Facebookgruppe, hvor I som forældre også vil kunne stille spørgsmål løbende og få gode råd i konkrete situationer. 

Vi mødes 5 gange i en periode over 2 mdr. 

Max 6 deltagere pr hold

Næste hold starter tirsdag d. 23 april og de 4 efterfølgende tirsdag fra 17.30-18.30

Tilmelding