Hvem er jeg ...

Hvem er jeg ...

– og hvor du finder mig

– og hvor du finder mig

web_DSC9247

Kontakt mig her

web_DSC9247

Artikler - Blog

Udtalelser / Referencer

“Meget kompetent og dygtig kursusholder. Stor viden, behagelig tilgang og god kontakt til kursisterne. Ingen tvivl om hun brænder for sin sag.“

“Jeg deltog i et kursus ved Dorthe om “Antenne børn” eller de særligt sensitive som de også bliver kaldt. Jeg må ærligt indrømme jeg havde mange fordomme inden jeg deltog. Jeg troede ikke rigtig på begrebet særligt sensitive. Det ved jeg ikke heller ikke om jeg gør nu, men jeg fik en forklaring på hvorfor så mange elever bonner ud hver dag. Særligt sidst på dagen, i overgange og ved store skift. Dorthe var en utrolig kompetent underviser, der hele tiden koblede eksempler på, hvilket gjorde det meget omsætteligt. Jeg kunne straks genkende scenarier fra min egene hverdag som lærer, og derved også koble løsninger på.

Jeg har fået rigtig gode redskaber med hjem, som særligt har gjort en forskel i idrætsundervisningen. Jeg brugte enormt meget tid på at få hevet alle ud af omklædningsrummet, få alle med, klare konflikter osv. Da jeg første forstod hvorfor mange af udfordringerne skete, kunne jeg handle. Det har gjort en stor forskel for mange af eleverne, og undervisningen glider nu mere frit.

Det har også gjort en stor forskel for en af eleverne jeg underviser. Jeg har altid set ham som konstant grænsesøgende og til tider flabet. Da Dorthe underviste beskrev hun en dreng og nogle reaktioner. Jeg tænkte om det var min elev hun beskrev. Det kunne det ligeså godt have været. Jeg fik helt nye briller på og kunne pludselig det i et andet perspektiv. Jeg fik en snak med drengen da vi kom hjem fra kurset, ændrede nogle ting i han hverdag. Derefter oplevede vi alle en ny dreng.

Simpelt men noget jeg nok ikke havde fået øje på uden kurset. ”

“Vi var efterhånden blevet til en meget frustreret familie, som bare gik og sled på hinanden. Julie har altid været et bekymret barn, men da hun blev 5, blev det bare udpræget værre. Pædagogerne i hendes børnehave sagde det var meget normalt i forhold til alderen, så vi slog det bare hen. Hendes bekymringer forsatte med gradvist at blive værre jo ældre hun blev, og da hun var godt 7 år ville hun pludselig ikke til gymnastik mere, med ud at handle mere, have legekammerater med hjem, til fødselsdag hos bedsteforældrene og meget mere. Vi ringede til lægen og fik en god snak med ham. Han mente ikke det hørte alderen til længere, og mente hun var stresset. Så vi skulle prøve at aflaste hende. Men Julie fik det bare værre. Hun blev mere og mere kontrolsøgende og sov elendigt med mindre hun sov i min arm. Vi snakkede med PPR, men det kom der ikke så meget ud af. Jeg hørte som om Dorthe og vi fik en tid. Julie elskede hende fra allerførste møde.

Hun forstod hende bare, og kunne sætte ord på. Julie havde normalt svært ved at sige hvad der skete i hende, men Dorthe nåede hende på få øjeblikke. Vi fik endelig nogle redskaber til at handle. Min mand og jeg havde følt en enorm afmagt for sagde vi nu det rigtige, gjorde vi det rigtigte, hvad var det rigtige? Vi var virkelig ude på glat is. Julie fik det hurtigt bedre, og vi arbejder stadig med redskaberne dagligt. Julie har ikke længere begrænsninger i sin hverdag, og når hun bekymrer sig ved hun hvad hun skal gøre. Det er SÅ  befriende. Så vi kan give Dorthe vores varmeste anbefalinger. Hun har været guld værd for vores familie”

Om mig

Jeg har arbejdet med børn og unge i godt 12 år nu og jeg elsker det. Som den ildsjæl jeg er, brænder jeg for at skabe rammer og tilgange til børnene, som de kan blomstre i. Jeg har som lærer og familieterapeut i mange år været vidne til, et stadigt voksende antal børn kommer i dårlig trivsel. Et øget dagligt pres. Børnene får det tiltagende dårligere inden de får hjælp. Jeg arbejder derfor med en forebyggende tilgang, og hvis nødvendigt en behandlende tilgang. Vi kan dog fange mange af børnenes/de unges udfordringer i opløbet, hvis vi når dem i tide. Det uanset om du retter henvendelse som privatperson eller fagperson. 

Jeg har arbejdet med trivselsprojekter i de sidste 5 år på skoler rundt om i Sønderjylland. Projekter I blandt andet kan læse mere om under artikler. 

Privat bor jeg i Kolding med min mand og vores 3 børn. Som mor til 3 børn, der hver især har haft og stadig har deres udfordringer i livet, har kun styrket mig i min professionelle udvikling og givet mig dyrebare erfaringer. Det er svært at sætte sig ind i den afmagt og hverdag det skaber når ens barn ikke trives, med mindre man selv har været der. 

Jeg ved hvor afgørende det er for barnet at blive mødt med forståelse og anerkendelse. Det er min mest fornemme opgave at få dem til at føle sig forstået og hørt. Jeg arbejder med kroppen som en helhed. Hos børn er der ikke blot tanker i spil. Ofte overstimuleres de af sanselige indtryk, udvikling og meget andet hvilket gør det ekstra vigtigt at arbejde med både krop og sind. Forskningen viser at mindfulness har en fantastisk virkning på mange af sindets udfordringer. Det hjælper børnene med at mærke dem selv, og derved finde blandt andet ro til at arbejde med tanker og udfordringer.

Ved at kombinere terapi hvor vi snakker sammen med mindfulness og yogaøvelser, når man børnene på alle planer, og giver dem de bedste redskaber med i bagagen til at kunne klare enhver situation. Det skaber sammenhæng mellem krop og hoved hvilket giver balance, trivsel og indre ro. Det kræver øvelse, men børn er seje, og guides de rigtigt vil de hurtigt mestre redskaberne. 

I som forældre spiller altid en vigtig rolle i barnets rejse. I skal være opmærksomme på, at et barn i terapi vil stille krav til familien. Ændrer en i familien sig, vil det påvirke alle. Det samme gør sig gældende i en klasse/børnehave ell.. Udvikling påvirker alle former for relationer uanset hvilken kontekst børnene er i. Det kan gøre ondt, man kan komme til at trække sig, da det rører noget ved en dybere end man lige har lyst til. Det er naturlige følelser, men følelser som børnene har brug for I er åbne overfor. Ellers bliver kampen for hård for alle parter. 

Tøv aldrig med at ringe eller skrive for en uforpligtende snak 🙂 Hellere en gang for meget end for lidt. Børnene har brug for det! 

CV:

  • Specialiceret arbejde med ADHD børn gennem Århus Kommune fra 2007-2010
  • Uddannet folkeskolelærer fra VIA University College Å rhus i 2011
  • Terapeut med speciale i særligt sensitive børn og mindfulness ved Sensitive Academy 2014/2015
  • Cool Kids vejleder uddannelsen ved Helle Fonager 2017
  • Børneyoga og mindfulness Uddannelse ved Sisse Siegumfeldt, Blå Himmel Yoga 2018/2019
  • Efteruddannelse i Metakognitiv Terapi v. Linda Burlan Sørensen 2019

Vilkår og betaling:

Kurser og foredrag faktureres direkte til institutionen dagen efter arrangementet. Afbud modtages senest en uge inden afholdelse, ellers faktureres hele beløbet. 

Ved samtaler i klinikken afregnes der efter hver samtale og der er mulighed for at betale med mobilepa eller bankoverførsel.

Afbud meldes ved tlf. opringning, sms, eller mail hurtigst muligt og senest kl. 16:00 dagen før og ellers betales fuldt honorar.